כשהתינוק בוכה בנסיעות
- adiroll
- 6 באוג׳ 2022
- זמן קריאה 3 דקות
כמה מלחיצה נסיעה באוטו עם תינוק בוכה. ועל אחת כמה וכמה כאשר אתם לבד עם התינוק באוטו.
ברוב המקרים אפשר לפתור את הבכי בעזרת שינויים בכסא ובסביבה של התינוק וגם בהכנות שלנו ושלו לנסיעה.
אז מה אפשר לעשות?
מיקום הכסא
הרבה פעמים יש השפעה למיקום של הכסא באוטו. נסו להחליף את מיקום הכסא במושב האחורי ולראות אם יש לכך השפעה. זה נשמע מוזר אבל יש הרבה גורמים לחוסר הנוחות של התינוק שלנו שאנחנו לא מודעים להם. באחד המקרים שהגיעו למרכזים שניהלתי היה הבדל בין המכונית של אבא ושל אמא. אותו כסא במכונית השנייה והילד הפסיק לבכות. לכן, חשוב לנסות קודם כל לשנות את מיקום הכסא.

זווית הכסא
תינוק שיושב ישר מידי, סביר יותר להניח שיבכה. מעבר לכך שמנח כזה של ישיבה לא מומלץ בחודשים הראשונים. נסו להטות את זווית הכסא כמה שאפשר ולקרב אותה למצב שכיבה.
יש אפשרות להוסיף מגבת מקופלת מתחת לכסא כך שהזווית תהיה נכונה יותר. חשוב מאוד אבל לבדוק שלא שמתם אותה כך שהכסא לא בטוח.

זווית הישיבה
כמו שזווית הכסא משנה כך מצב הישיבה בתוך הכסא. לבנות שלי עזר מאוד כשהוספתי חיתול טטרא מקופל מתחת לישבן כך שהזווית הייתה נוחה יותר.

מוזיקה
אחת הסיבות לבכי של תינוק ברכב הוא שהוא מרגיש לבד. לא תמיד נוח או שיש מי שישב לידו בזמן הנסיעה.
אני זוכרת שבאחת הפעמים שהבכורה שלי בכתה (מאוד. אולי בכתה זו מילה עדינה לסיטואציה) בנסיעה, חברה המליצה לי להשמיע לה שירי ילדים. היא הייתה קטנה ולא הכירה אותם וטלוויזיה זה דבר שאין אצלנו בכלל עד גיל שנתיים אז בכלל לא חשבתי על זה.
זה היה פתרון מעולה. הקולות של הילדים (פלייליסט של הופ ילדות ישראלית) הרגיעו אותה והיא הקשיבה להם בנסיעה והנסיעה הייתה רגועה מאוד.
מראה
כמעט כולנו קונים מראה שמתלבשת על משענת הראש האחורית. זה מאפשר לנו לראות שהתינוק בסדר וזה מאפשר לו לראות את עצמו וזה מאוד מרגיע
התגובה שלנו
אחד הדברים שאני עושה כשתינוק בוכה באוטו הוא לדבר אליו בקול מרגיע. משפטים קצרים ועדיף שיחזרו על עצמם, כך שהוא ישמע אותי וידע שאני שם וגם שישמע את טון הדברים וידע שהכל בשליטה.
אנחנו כבר מגיעים ואני אקח אותך על הידיים הוא משפט טוב מאוד לסיטואציה כזו.
הוא גם עוזר לנו להישאר רגועים וזה עוזר מאוד.
צעצועים
יש צעצועים שהם מאוד מומלצים לנסיעה. בהתאם לגיל, כדאי לשים צעצועים שמגע קל בהם יפיק תגובה. למשל, צליל שישמע או אור שידלק.
משחקים של פעולה ותגובה מאוד טובים לתינוק והם מקלים עליו להירגע
גורמים סביבתיים
נסו לבדוק האם לתינוק חם מידי (כשנוסעים בניגוד לכיוון הנסיעה לא תמיד המזגן מגיע לתינוק), אם יש להם שמש על הפנים, אם אולי נעים להם יותר שהגגון של הסלקל פתוח והם מרגישים יותר ממוסכים ומוגנים.
הכנות לנסיעה
זה מאוד תלוי בילד שלכם.
עייפות – יש ילדים שנרדמים בקלות ברכב ואז כדאי לתזמן את הנסיעה אחרי אכילה כשהם קצת מנומנמים ולהכניס אותם רגועים לכסא. חשוב לשים לב שהם לא הגיעו למצב של עייפות יתר ואז הבכי קשור גם לזה וקשה להם להירגע ולישון באוטו.
אוכל – חשוב לשים לב שאתם לא מתחילים נסיעה כשהם רעבים. כדאי אבל לבדוק אם לזמן שעבר מאז הארוחה האחרונה יש השפעה. יש תינוקות שצריכים שיעבור קצת זמן לעיכול עד הנסיעה ואם לא הם חשים בחוסר נוחות בנסיעה.
חיתול – אם ילדכם עושה קקי צמוד יחסית להנקה או לבקבוק כדאי לחכות, להחליף חיתול ורק אז להכניסו לרכב. לפעמים הקרבה בזמן לשעה שבה צריך להחליף את החיתול ביחס לארוחה מגבירה את חוסר הנוחות של התינוק ואת הבכי.
לבוש – שימו לב לבגדים נוחים, לא ג׳ינסים לא נוחים של תינוקות או לבוש מסורבל מידי. בגדים נוחים וחמים ואפשר להוסיף שמיכה דקה.

ונקודה חשובה מאוד. נסיעה בזמן בכי פוגעת בריכוז שלנו כנהגים.
חשוב לשים לב שלא הוספתם לעצמכם סימני שאלה ודאגות. חלק מזה נפתר בעזרת ההכנות לנסיעה.
אנחנו מפסיקים לתהות אם רעב או עשה קקי למשל וחלק גדול מהם נפתר כששמים לב שאין דברים נוספים שמדאיגים אותנו.
למשל, אם הוא עם חיתול טטרה לידו שלא נדאג שמכסה את הפנים וזה מסכן אותו.
נסיעה טובה!
Comments